Skip to main content
TAM podizni stol

Podizni stolovi

 

U današnje vrijeme uredski radnici provode čak 70% do 85% vremena sjedeći što dovodi do mnogobrojnih negativnih posljedica za zdravlje, navodi istraživanje Sveučilišta u Leicesteru. Tzv. „bolest sjedenja“ nažalost  ne mogu spriječiti ni redovita tjelovježba i zdrava prehrana ukoliko se većina dana provodi u sjedećem položaju, navode iz Pennington Biomedical Research Center iz Louisiane. 
Rješenje nude radni stolovi podesive visine - koji omogućuju sjedenje i stajanje pri radu. 

 

 

 

Prednosti visinski podesivih stolova

Prednosti podiznih stolova dokazane su mnogobrojnim istraživanjima, pa se tako, prema istraživanju objavljenom u British Medical Journalu njihovim korištenjem smanjuju umor i mišićno-skeletalni bolovi te povećava produktivnost. Ispitanici koji su koristili podizne stolove, osim što su manje sjedili, statistički značajno su  poboljšali efikasnost, fokusiranost na posao i kvalitetu života. U odnosu na kontrolnu skupinu bili su manje anksiozni, umorni i bolesni. Navedene razlike su pronađene već nakon tri mjeseca korištenja podiznih stolova. Studija Sveučilišta Deakin  pokazala je da se korištenjem podiznih stolova povećava očekivano trajanje života zbog smanjivanja rizika od bolesti srca i dijabetesa. 
Razbijanje monotonije sjedenja povremenim ustajanjem stimulira cirkulaciju tijela, ali i mozga čime utječe na fokusiranost na zadatak  i kreativnost.

Doslovna promjena perspektive iz sjedeće u stajaću može pridonijeti poboljšanju i one figurativne - promjena kuta gledanja vodi stvaranju novih ideja i rješenja problema. 

 

 

Zašto su podizni stolovi dobra investicija

Investiranje u podizne radne stolove višestruko se isplati zbog minimalizacije razdoblja prekida rada, poboljšanja koncentracije i motivacije koje dovode do poboljšanja efikasnosti za čak 10%. Smanjuje se i broj bolovanja zbog problema poput bolova u leđima i ostalih zdravstvenih problema povezanih sa sjedenjem što donosi uštedu na godišnjoj razini. 

 

Obavezna primjena u kompanijama koje cijene vrijednost radnika

Važnost podiznih radnih stolova prepoznali su u Danskoj gdje zakonom određeno da svi uredski radnici moraju imati stol podesive visine, a isti će uskoro biti donesen i  u nekim američkim saveznim državama. U kompaniji Apple, predstavništvo je tvrtke sjedenje opisalo kao „novi rak“ te  svi zaposlenici imaju podizne stolove. Trend podiznih stolova dolazi i na naše prostore, pa je tako i tvrtka Ericsson Nikola Tesla uvela podizne radne stolove kao standard za sve zaposlenike.

 

 


Dizz Concept podizni stolovi s elektromotorom

Dizz Concept nudi stolove s visinski podesivom radnom pločom na hrvatskom tržištu već 11 godina. Stolovi podesive visine s električnim mehanizmom DYN, NIVEL i TAM SIM omogućuju da se preporučenih dva sata dnevno pauze od sjedenja postigne bez prekidanja radnog procesa. U nekoliko sekundi radni položaj se mijenja iz sjedećeg u stajaći, i obrnuto. Ergonomske prednosti podiznih stolova tu ne prestaju, mogućnost podešavanja na visinu koja vam odgovara korisniku omogućava da se izbjegne naprezanje vrata pri radu u sjedećem položaju.

Učinite svoj ured zdravijim mjestom za rad! 

O nama

Za nas sve počinje zadovoljnim čovjekom u poticajnoj sredini. Razvojni tim Dizz Concepta sastavljen od arhitekata, tehnologa i dizajnera već više od dva desetljeća radi na uređenju i opremanju interijera te proizvodnji namještaja vođen načelima inovativnosti, funkcionalnosti, dizajna i kvalitete.