Skip to main content
Interpretacijski centar Kotišina

Interpretacijski centar Veliki Kaštel

 

Smješten u selu Kotišina pored Makarske, Veliki kaštel je fortifikacijska adaptacija pećine iz 17. stoljeća sagrađen uz same litice Biokova. U Kaštelu je, nakon obnove i rekonstrukcije njegove unutrašnjosti 2020. g., smješten izložbeni Interpretacijski centar opremljen od strane tvrtke Dizz Concept.

Primarna funkcija centra je interpretacija i prezentacija arheološke, etnološke i prirodne baštine Kotišine.

 

Unutrašnjost interpretacijskog centra

 

U centru možete razgledati arheološke eksponate koji su pronađeni na lokalitetu. Kroz etnološke predmete i priče na zabavan te interaktivan način možete upoznati način i stil življenja lokalnog stanovništva.

 

Arheološki izlošci

Arheološki eksponati

Etnološki predmeti

 

Dio centra posvećen je predstavljanju raznolikosti biljnog i životinjskog ekosustava Biokovskog područja, kao i botaničkog vrta Kotišina.

 

BIljke botaničkog vrta Kotišina

Pogled na botanički vrt Kotišina
Pogled na botanički vrt Kotišina

 

Prikaz životinja biokovskog područja
Životinje Biokova

 

Životinje Biokova

 

 

Interpretacijski centar svojim postavom obrađuje teme koje adresiraju interese posjetitelja različitih uzrasta i sklonosti. Korištenjem najsuvremenije multimedijalne tehnologije interpretacijski centar nudi jedinstveno audiovizualno, olfaktorno i senzoričko iskustvo.

 

Hologramski prikaz biljaka s biokovskog područja
Hologramski prikaz biljaka s biokovskog područja

 

Interaktivni izlošci
Interaktivni izlošci

 

Projektor
Projektor

 

O nama

Za nas sve počinje zadovoljnim čovjekom u poticajnoj sredini. Razvojni tim Dizz Concepta sastavljen od arhitekata, tehnologa i dizajnera već više od dva desetljeća radi na uređenju i opremanju interijera te proizvodnji namještaja vođen načelima inovativnosti, funkcionalnosti, dizajna i kvalitete.